Om os

Vi er et nyt fjernvarmeselskab. Det kommende fjernvarmeværk etableres på adressen Industrivej 33. Sideløbende med dette etablerer vi distributionsnet rundt i Spentrup og Jennum, således at boliger, institutioner og erhverv i hele området kan tilkobles grøn, billig og nem fjernvarme mange år fremover.

Se meget mere i vores FAQ og vores nyhedsbreve. Nyhedsbrev kan tilmeldes ved at sende mail til info@spentrupvarme.dk.

 

Kommende projekter 

Opdateret januar 2024

Vi glæder os til at få vores by konverteret fra nuværende gas/olie til grøn fjernvarme. Men inden det kan ske, skal der graves ca. 37.000 meter rør og slanger ned og vi skal have bygget et værk med en varmepumpe på 5,0 MW luft/vand-varmepumpeanlæg. Det bliver en stor opgave på 1-2 år, og derfor invitere vi nu en bred vifte af virksomheder til at byde på entrepriserne. Udbudsfasen for det nye fjernvarmeværk gennemføres i december, januar og februar. Siden sommer 2023 har vi fået fastlagt alle detaljerne i projektet og dette er nu samlet, så vi får nogle klare aftaler for kvalitet og omfang. Det sikrer at vi kender prisen for etablering af fjernvarme i byen, og har siden start været et krav fra Randers Kommune for at beskytte forbrugerne. Nedenfor er udsnit af det samlede materiale, ring eller skriv hvis der er spørgsmål.

Er du en stor, lille, lokal eller landsdækkende entreprenør? Det betyder mindre, vi søger blot nogle som ønsker at bidrage med en stabil indsats, engagement og lyst til at løse de løbende udfordringer

Overblik af udbudsmaterialet

Der skal opføres en varmecentral med luft-vand varmepumper og en varmeakkumuleringstank. Sideløbende etableres hoved- og stikledninger rundt i byen. Der er offentliggjort på EU udbudsside og med det fulde materiale på portalen i-Binder. Portalen er gratis at bruge, du skal kun oplyse din mailadresse for at få adgang.

 

Aflevering af materialer

Portalen i-Binder bruges også til at aflevere materialer, herunder aflevering af ESPD (fælles europæisk udbudsdokument).  Klik her for at se vejledning til hvordan man bruger portalen til at aflevere ESPD. Klik her for at hente en generel guide til hvilke oplysninger der skal være i ESPD, og hvordan f.eks. sammenslutninger af flere virksomheder udfylder. 

 

Der er følgende materialer:

Del Entreprise størrelse Link til EU udbuddet Link til det fulde materiale Spørgefrist
1. Maskin- og bygningsentreprise 41 mio. kr. i totalentreprise Klik her Klik her 16/2 2024
2a.  Jord- og anlægsentreprise 12 delstrækninger på samlet 26 mio. kr. Fagentreprise som rammeaftale Klik her Klik her 9/2 2024
2b. Rør- og montageentreprise 37 mio. kr. i fagentreprise Klik her Klik her 5/1 2024
3. Varmeakkumuleringstank 6 mio. kr. i totalentreprise Klik her Klik her 5/1 2024

Læs mere om tidsplanen og de enkelte dele i nedenstående afsnit.

Tidsplan

Som kommende fjernvarmeværk med indkøb af el fra vindmøller, og brug af nyeste varmepumpeteknologi, er vi en af spydspidserne i den grønne omstilling. For hvert hus i byen der konverteres fra naturgas til fjernvarme spares 3600 kg CO2 om året. Det sker lige nu i hele Danmark, og har medført at vores tidsplan er vejledende, således at de bydende har en mulighed for individuelle aftaler - for at imødegå hinanden og den efterspørgsel der lige nu presser dele af branchens leverandører.

Rammetidsplanen er nedenfor (klik på den for at forstørre):

Del 1. Maskin- og bygningsentreprise

Totalentreprisen omfatter alle leverancer og arbejder i forbindelse med etableringen af en komplet, nøglefærdig varmecentral til forsyning af Spentrup og Jennum by. Leverancerne omfatter bl.a. teknikbygning, et minimum 5,0 MW luft/vand-varmepumpeanlæg – som anvender CO2 som kølemiddel – med energioptagere og transformere, en ca. 2,8 MW 400 V elkedel, komplette rør-anlæg til både primær- og sekundærside med alle nødvendige ventiler, transmittere, udluftere, cirkulationspumper – herunder bynetpumper – samt delstrømsfilter, vandspædningssystem og komplet elinstallation for varmecentralen.

Varmecentralen etableres på Industrivej 33, 8981 Spentrup og den forventes idriftsat senest maj 2025.

Spørgefrist er 16/2 2024, og afleveringsfrist er 27/2 2024.

Nedenfor er situationsplan (klik på den for at forstørre)

Del 2a. Jord- og anlægsentreprisen

I udbuddet ønsker ordregiver at indgå rammeaftale på jord- og retableringsarbejde nødvendigt for nedgravning af fjernvarmeledninger mellem fjernvarmeværk og forbrugerne i Spentrup. Der udbydes i fagentreprise med fokus på at entreprenørerne tager sig af jord- og anlæg, og at de bagvedliggende administrative opgaver primært er bygherres opgave.

Bygherren forventer at indgå parallelle rammeaftaler for 12 forskellige delstrækninger, dvs. at der er tale om en rammeaftale med flere aktører. Den enkelte opgave på rammeaftalen tildeles ved direkte tildeling gennem en såkaldt ’kaskademodel’. Der forventes op til 5 entreprenører i aftalen, som bliver rangeret i rækkefølge efter laveste pris pr. kanalmeter. Først rangeret ved afslutning af en strækning, vil blive spurgt om der er kapacitet og ressourcer til yderligere strækninger i projektet.

Strækningerne der kan bydes ind på, er imellem 1.000 og 3.100 meter kanal, og er en blanding imellem stikledninger, hovedledninger i plast og hovedledninger i stål. Se også kort nedenfor, hver strækning er markeret med sin egen farve. Overordnet har vi forsøgt at udarbejde et udbud med nok detaljer til at kunne afgive en pris pr. meter kanal, men stadig så mængden af kontrol og dokumenter i udførelsen ikke er alt for omstændigt.

Spørgefrist er 9/2 2024, og afleveringsfrist er 1/3 2024.

Nedenfor er kort med delstrækningerne (klik på den for at forstørre) 

Del 2b. Rør- og montageentreprisen

Arbejdet udføres i fagentreprise, og omfatter rørleverance og alt rørmontage, svejse- og muffearbejder nødvendigt for etablering af fjernvarmeledninger mellem fjernvarmeværk og forbruger i nyt fjernvarmenet.  

Der forventes at montørerne samarbejder og koordinere med vores jord- og anlægsentreprenører, så opgaverne løses løbende. Ilægning af ledninger foretages af jord- og anlægsentreprenør, dog undtaget af de små stikledninger, som ilægges af montørerne med udlæggervogn. Entreprisen afsluttes med montage af hovedhaner, og overtages derefter af VVS entreprise, der afslutter installationen med fjernvarmeunit hos forbrugeren.

Der forventes at leverandør såvidt muligt levere og montere fleksible rør i plast, og med enten el-svejst- eller pressamlinger. 

Spørgefrist er 5/1 2024, og ansøgningsfrist er 16/1 2024.

Nedenfor er kort med de forskellige rør dimensioner (klik på den for at forstørre)

Del 3. Varmeakkumuleringstank

Totalentreprisen omfatter komplet projektering, levering, montering samt afprøvning og idriftsættelse af en varmeakkumuleringstank, fuldt færdig til drift, opført ved en ny varmecentral beliggende på Industrivej 31. Totalentreprenøren skal levere en varmeakkumuleringstank med en effektiv volumen på minimum 4.000 m3 og en maksimal total højde på 26,5 m fra terræn til tagets toppunkt. Tanken skal indeholde i alt 3 stk. diffusorer. Totalentreprenøren konstruerer varmeakkumuleringstanken iht. DS/EN 14015:2004 og udarbejder konstruktionsberegninger, herunder for taget, i overensstemmelse med Eurocode 0 og Eurocode 1.

Spørgefrist er 5/1 2024, og ansøgningsfrist er 16/1 2024.

Nedenfor er P&I diagram for tanken (klik på billedet for at forstørre)

//